REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruzi na bramborách – recept s fotografiemi postupu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept s postupem ve fotografii na pečené pstruhy na bramborách, zapečené obložené anglickou slaninou, pórkem, houbami a cibulí, dopečené přelité lečem.


Ingredience:

2 ks pstruzi, 750 g brambor, 150 g anglické slaniny, 150 g hub, 1 ks pórek, 1 ks červená cibule, 500 g sklenice leča, máslo, olej, sůl, červená mletá paprika, pepř, sůl

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme olejem a poklademe plátky brambor, na brambory položíme plátky anglické slaniny, plátky hub, kolečka cibule a pórku, vše osolíme a opepříme.

 

Recepty ve fotografii

 

Znovu poklademe vrstvou brambor na brambory opět plátky slaniny posypeme červenou paprikou okmínujeme.

 

Recepty ve fotografii

 

Na brambory položíme vykuchané, omyté pstruhy, ty poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby.

 

Recepty ve fotografii

 

Po 20 minutách vyndáme pekáč z trouby a zalijeme sklenicí leča polijeme i pstruhy a dáme opět péct.

 

Recepty ve fotografii

 

Necháme zapéct opět v troubě 10-15 minut.

 

Recepty ve fotografii

 

Pečené pstruhy nandáme na talíře, přidáme zapečené brambory, ozdobíme plátky citronu a nakrájenou petrželkou, ihned podáváme.

 

Recepty ve fotografii

 

Text i foto: D.

M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy