REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalové nádobce upevněné na klacku lze připravi mnoho chutným pokrmů, jako rybí filé, rajčata, houby či vajce natvrdo, ale také uvařit horký čaj či skvělou voňavou kávu.


Provizorní nádobu na vaření nad ohněm si můžeme připravit z kusu větve a alobalu. Kvalitní pevný alobal přes sebe přehneme lesklou stranou dovnitř a vytvoříme obdélník o velikosti asi 44×50 cm, vytvarujeme misku, tu naplníme ingrediencemi, co budeme chtít vařit a pak ji nahoře uzavřeme tak, aby vznikl sáček s cípem dlouhým 3-4 cm. Cíp zploštíme, ohneme jej na stranu a zasuneme do rozštípnutého konce větve dlouhé asi 2 m a silné tak 2-2,5 cm, rozštípnutý konec by měl být v délce 10-12 cm.

Dále je to již jednoduché, sáček umístíme nad přímý oheň a pokrm nebo nápoj vaříme podle běžných receptů, nebo podle návodů šitých na míru právě pro takový způsob vaření.

 

Několik receptů na vaření v sáčku nad venkovním ohněm:

Bílá ryba připravená v alobalovém sáčkuTábornická kávaBrambory vařené v alobalu

Vejce z alobaluHouby na slaniněV alobalu pečená jablka, plněná lesním ovocem

Kopřivový špenát z alobaluRajčata vařená v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy