REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nové gastronomické produkty a výrobky na českém trhu

To nejzajímavější z nových výrobků, které se v poslední době objevily na našem trhu. Například nová vína, tvrdý alkohol, ale i rybí konzervy a další gastronomické výrobky a to nejen ty k jídlu. Naleznete zde i recenze na kuchyňské spotřebiče a další pomůcky skvělé pro přípravu jídel a nápojů. Tak neváhejte a nechte se inspirovat profesionály!

Bezlepkově s chutí tradice

Pokud musíte nebo chcete dodržovat bezlepkovou dietu, potěší vás, že si už nebudete muset odpírat ani tradiční piškoty. Kávoviny Pardubice přináší Bezlepkové piškoty z kukuřičné mouky, které mají příjemnou, nasládlou a typicky piškotovou chuť.

Bio Nebio přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo neboli ghí pochází z Indie, kde je součástí medicíny. Nejedná se ovšem o žádnou novinku. Máslo si přepouštěli už naše babičky, které tak řešili přebytky mléka. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti klasickému máslu a lze jej skladovat i v pokojové teplotě. Vydrží tak i několik měsíců. Přepuštěné máslo má oproti tomu klasickému vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak ideální na smažení. Ghí můžete použít i na vaření, pečení, na kaše, do dezertů nebo těst. Obsahuje vitamín E, A, B3 a mnoho minerálů. Má pozitivní účinky proti zánětům ve střevech a […]

Blahodárná Bílinská kyselka

Bílinská kyselka pramení v Českém středohoří u města Bíliny. Čerpá se z hloubky 190 m z pramenů pod vrchem Kaňkov. Patří mezi přírodní alkalické hydrogenuhličitanové kyselky s vysokou koncentrací minerálních látek. Obsahuje zejména sodík, draslík, vápník, hořčík a železo, z aniontů je to chlorid, síran, fluorid a hydrogenuhličitan.

Bulgur – skvělý pomocník i v české kuchyni

Někteří z nás ho v kuchyni aktivně používají, pro mnohé je to pořád neznámý pokrm. Bulgur, skvělá potravina, která může nahradit klasické přílohy, na které jsme zvyklí. Připravíte ho rychleji než kroupy, chutná lépe než kuskus a je výživnější než rýže.

Čaj matcha uklidní mysl, zvyšuje soustředění, zlepší paměť i náladu – a můžete ho jíst i pít

Pití zeleného čaje má dlouholetou tradici v Asii, jeho popularita se ovšem pomalu šíří do celého světa. Zelený čaj je známý především jako varianta čaje černého, který se připravuje jako výluh z čajových listů. Nicméně zelené čajové lístky se dají konzumovat i celé, rozemleté na jemný prášek. A právě zelený práškový čaj je znám pod pojmem matcha. Pokud vás neláká čaj pít, můžete si ho vychutnat třeba v podobě pudingu, kaše nebo čokolády.

České hovězí, ta správná chuť masa na jazyku

Hoďte si na gril poctivé české maso od ZEMAN maso-uzeniny. Vybírat můžete mezi Rump, Rib Eye, Flank, nebo Hanger steakem. Všechny steaky jsou 14 dní vyzrálé a pocházejí z pečlivě prověřeného mladého skotu/mladých býků. Nosí označení Česká potravina.

Horký letní tip – Božkov Bílý

Teplé počasí a prodlužující se dny přímo vybízí k cestám k vodě, na party a ke grilovačkám s kamarády. Ať už preferujete bouřlivější setkání nebo oddych na slunkem prohřáté pláži, důležité je navodit tu správnou pohodovou atmosféru. V každém případě jistě uvítáte společnost letního drinku.

Hummus není žádný humus

Název tohoto blízkovýchodního pokrmu by možná mohl leckoho odrazovat. Což by byla škoda. Hummus je totiž jednoduché, chutné, a hlavně zdravé a lehké jídlo, které byste určitě měli vyzkoušet. Jedná se o kaši nebo dip z uvařené a rozmačkané cizrny, smíchané se solí, česnekem, citronovou šťávou, olivovým olej a sezamovou pastou tahini.

Kozí sýr Chavroux

Nadýchaný francouzský sýr Chavroux z kozího mléka se vyrábí od roku 1985 v malé továrně ve francouzské vesnici Reparsac. Sýr je roztíratelný. Nejlépe se hodí na různé druhy pečiva. Výborný je s křehkou bagetkou a plátky nakrájené zeleniny.

Kvalitní harmonická směs kávy Capsletto zpříjemní každé ráno

Mnozí si nedovedou představit začátek dne bez čerstvé ovocné šťávy, jiní nedají dopustit na silné kafe s mlékem. Patříte-li k druhé skupině, pak určitě vyzkoušejte výběrovou kávu od LIMO BARu, která obsahuje kávová zrna z Brazílie, Mexika a Kolumbie.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy