REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kurkumové hracháčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Foto postup receptuTaké občas nevíte co uvařit? Zkoušíte nové věci? Trošku jsem dnes experimentovala se žlutým hrachem. A až to bylo, tak jsme to pojmenovali. Kurkumové Hracháčky nemusíte jen smažit, ale dají se i upéct.


Ingredience:

1,5 hrnku žlutého hrachu,  2 větší syrové brambory, 1 celé vejce, 1 stroužek česneku, podle potřeby polohrubá mouka, podle potřeby trošku strouhanky, sůl, pepř,  majoránka, kurkuma, lžička sody bikarbonu

Postup přípravy:

Žlutý hrách namočíme přes noc do vody (není-li předvařený, poradíme si takto). Druhý den hrách uvaříme. Vodu slijeme. Necháme vychladnout. Nastrouháme syrové brambory, přidáme k uvařenému hrachu, dáme vejce, mouku, koření a zcela na konec přimícháme půl lžičky sody bikarbony. Mělo by vám vzniknout nepříliš řídké, ale ne tuhé těsto.

 

Foto postup receptu

 

Rozpálíme si na pánvi tuk a lžičkou vkládáme malé hromádky, které ještě rychle na pánvi dotvoříme do požadovaného tvaru. Mohou být trošku vyšší.

 

Foto postup receptu

 

Hracháčky smažíme z obou stran, ne příliš prudce.

 

Foto postup receptu

 

Máte-li tu možnost, nechejte je dojít v rozehřáté remosce či troubě přikryté alobalem, aby se zvrchu příliš neopekly.

 

Foto postup receptu

 

Finální Kurkumové Hracháčky podáváme teplé.

 

Text i foto: Marika Korcová

Woman today

Zdroj: www.woman-today.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy