Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuchařské vychytávky


Ananas

Rady a tipy, jak si upravit ananas.

Angrešt

… angrešt patří mezi ovoce, které velmi snadno a rádo zanechává skvrny na oblečení …

Artyčoky

Artyčoky můžeme jíst také jen tak rukama a to tak, že otrháváme jednotlivé šupiny, které namáčíme v majonéze, holandské omáčce, citrónové šťávě, rozpuštěném másle nebo bílém jogurtu. Mezi prsty nám nakonec zůstane pouze květní lůžko, ze kterého lžičkou odstarníme základy květů.

Banán

Rady a tipy, jak zacházet s banány.

Barevné ozdobné kostky cukru

Různobarevný cukr ve skleničce udělá radost nejen dětem, ale nadchne i Vaše hosty. Cukr vlastní výroby může mít různé tvary, záleží na druhu formiček (tvořítek na led), které použijete. Barva je také na Vašem výběru!

Bazalka, rady a tipy

Existuje asi 150 druhů bazalky. Pochází pravděpodobně z Asie. Dnes ji můžeme považovat za nejrozšířenější aromatickou rostlinu užívanou při přípravě jídel.

Bezinky

Bezinky – plody černého bezu, bývaly oblíbené ve staré české a lidové kuchyni, ale dneska se na ně trochu pozapomíná.

Bílky

Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou …

Bramborák, rady a tipy

Nejnepříjemnější na přípravě bramboráku je jistě strouhání brambor. Řada žen dokonce jen z tohoto jediného důvodu ochuzuje svou rodinu o příjemný labužnický zážitek. A přitom je pomoc tak snadná …

Bramborová kaše, rady a tipy

Rady a tipy na přípravu chutné kaše z brambor.
Přejít na stranu:

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy