REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelenina

Zde se dozvíte, kromě jiného, jak připravit brokolici, co s měkkými rajčaty … Zajímí vás kuchyňská úprava lilku? Víte všechno o mrkvi? A co zelí, jak chutná nejlépe?

Artyčoky

Artyčoky můžeme jíst také jen tak rukama a to tak, že otrháváme jednotlivé šupiny, které namáčíme v majonéze, holandské omáčce, citrónové šťávě, rozpuštěném másle nebo bílém jogurtu. Mezi prsty nám nakonec zůstane pouze květní lůžko, ze kterého lžičkou odstarníme základy květů.

Brambory

Vaříme-li brambory ve slupce, budou se mnohem lépe loupat, když do vody, ve které je budeme vařit, přidáme lžíci oleje …

Brokolice

Rady a tipy.

Celer – vychytávky

Celer není jen chuťově výborná zelenina, ale je také účinným lékem na posílení nervů. Dobře odstraňuje zápach česneku z rukou …

Cibule

Aby byla cibule při přípravě domácího bramborového salátu stravitelnější a chutnější, drobně ji nasekáme a krátce povaříme v malém množství vody, do které jsme přidaly lžíci citrónové šťávy …

Červená řepa, rady a tipy do kuchyně

Rady a tipy, jak upravit červenou řepu v domácích podmínkách.

Česnek, rady a tipy do kuchyně

Česnek používáme zejména k přípravě omáček, kořenění masa, zejména skopového, do polévek, uzenářských výrobků, na topinky apod. Konzumovali ho již otroci, kteří stavěli pyramidy …

Fazolové lusky

Rady a tipy, jak tepelně zpracovat fazolové lusky.

Jak na zeleninu

Listovou zeleninu na vaření a dušení krájíme na nudličky i s košťály, protože jsou zvláště bohaté na vitamíny …

Kapusta

Rady a tipy na přípravu kapusty.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy