REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ty nejlepší recepty z databáze ReceptyOnLine.cz

Kdo by se v těch tisících receptů vyznal? My ano! A proto jsme pro vás vytvořili novou rubriku a vybrali jsem ty nejlepší recepty z naší databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

10 nejlepších obědových polévek

Hutné polévky, které zasytí samotné, jen s pečivem, patří neodmyslitelně do české kuchyně. Kdo by neznal dršťkovou polévku, gulášovou a další polévky, které umí dodat tělu energii a zaplnit žaludek i na delší dobu. Ovšem i ve světové kuchyni se najde pár skvělých obědových polévek!

12 nejlahodnějších letních nealkoholických limonád

V letních horkých měsících je zvláště třeba dodržovat pitný režim. My jsme pro vás vybrali dvanáct nejlepších vyzkoušených nealkoholických receptů na nápoje, které vás určitě v létě skvěle osvěží.

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdet v naší databázi.

Obložené chlebíčky, topinky a tousty – výběr těch nejlepších!

Obložené pečivo patří k tradičním českým pokrmům. Ovšem není to jen doména Čechů! Pečivo pokladené různými surovinami znají i za našimi hranicemi. V Itálii mají například bruschettu či crostini, v Anglii a v Americe jsou zase oblíbené tousty. Zde vám předkládáme některé vyzkoušené recepty z naší databáze, které patří mezi nejoblíbenější čtenářské recepty již řadu let.

Vzpomínka na totalitu, aneb 15 klasických českých receptů, které přežily pád komunismu – 1 díl

Ano, některé recepty se objevují i dnes nejen v našich domácnostech, ale i v restauracích a hospodách, které vaří českou klasiku. Jiné naopak pomalu zapadají do historie dějin a v restauracích je většinou již nenajdete. Zde máme přehled těch „echt“ českých jídel, které se běžně prodávaly v českých hospodách a restauracích v minulém století. Přitom některé recepty nejsou původní a my Češi jsme si je jaksi přivlastnili. :)

Vzpomínka na totalitu, aneb 15 klasických českých receptů, které přežily pád komunismu – 2 díl

Další nostalgické vpomínání na pokrmy z totalitního jídelníčku. V tomto článku uvádíme druhou část receptů naší české kuchyně, které zůstaly v našich srdcích i domácnostech, některé i na jídelníčcích současných restaurací a hospod. Ovšem část jich byla zatlačena do pozadí po revoluci otevřenými fast foody či vietnamskými bistry rychlého občerstvení, část pokrmů tradiční české kuchyně pak „padla za vlast“ díky moderním trendům zdravého stravování.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy