REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rady do kuchyně

Mnoho rad a triků do kuchyně, aby bylo pro vás vaření hrou a zábavou a ne trápením!

Barevné ozdobné kostky cukru

Různobarevný cukr ve skleničce udělá radost nejen dětem, ale nadchne i Vaše hosty. Cukr vlastní výroby může mít různé tvary, záleží na druhu formiček (tvořítek na led), které použijete. Barva je také na Vašem výběru!

Bramborák, rady a tipy

Nejnepříjemnější na přípravě bramboráku je jistě strouhání brambor. Řada žen dokonce jen z tohoto jediného důvodu ochuzuje svou rodinu o příjemný labužnický zážitek. A přitom je pomoc tak snadná …

Co dokáže sůl

Rady a tipy, jak zacházet se solí.

Droždí

Droždí uchováváme tak, že ho zabalíme do alobalu a dobře uzavřeme, nejlépe vložené do mikroténového sáčku. V lednici nám vydrží několik dní a je stále jako čerstvé …

Formy na pečení

Formy na pečení musí být naprosto čisté a suché. Formy, pekáče a plechy vymazáváme tukem, který má být rozpuštěný nebo je potíráme obalem z másla a různých jiných tuků.

Jak na připáleninu

Připálený hrnec vyčistíme pomocí prášku do pečiva …

Jak rychle odměřovat bez váhy

Kolik váží lžička nebo lžíce dané ingredience?

Máslo

Máslo patří k základním potravinám. Skladujeme je vždy v chladnu, ale pozor – máslo, kterým potíráme chléb či bílé pečivo, uskladňujeme v nejnižším oddělení chladničky nebo ve spíži, abychom je mohli snadno roztírat.

Měříme na lžíce

Ne vždy máme po ruce váhu a tak někdy potraviny odměřujeme podle oka.

Mléko, rady a tipy

Pomocí mléka můžeme také změkčit starý tvrdý sýr – stačí ho jen namočit na několik hodin do studeného mléka …
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy