REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maso i rybí

Minutky ze zvěřiny, nákup a zrání hovězího, kuřecího, telecího … masa. Rady a tipy jak si poradit s masem v kuchyni a mnoho dalšího o tepelné úpravě masných pokrmů se dozvíte právě zde.

Bůček

Aby se nám bůček při pečení zespoda nepřipaloval, dáváme pod něj na pekáč špejle nebo vykostěné kosti …

Drůbež, rady a tipy

Veškerou drůbež můžeme špikovat proužky slaniny. Zvlášť vhodná jsou vysoká prsíčka. Ta napíchneme dlouhým nožem a do otvoru vsuneme slaninu. Kuře můžeme obložit plátky slaniny a omotat nití …

Husa – rady a tipy na její přípravu

Husu solíme nejlépe večer před pečením. Vetřeme i kmín a dáme do chladna uležet …

Minutky ze zvěřiny

Maso na zvěřinu dělá dojem, že je tuhé, ale pokud odstraníme všechny blány, získáme křehkou surovinu pro přípravu minutek …

Nákup a zrání hovězího masa

Opravdu víte jak nakupovat maso?

Postup vybírání masa z garnátů

Koupili jste si garnáty a nevíte, jak na ně? Kliknite zde.

Příprava lososa na kuchyňské zpracování

Lososí maso vykoštěné a nafiletované se dá naložit do směsi soli a cukru, bude pak chutnější a krásně červené …

Rybí maso, rady a tipy

Obalovaná ryba ani řízek se na pánvi nebude odlupovat, když jej těsně před smažením krátce ponoříme z obou stran do tuku na pánvi …

Slanina

Slaninu uchováváme vždy zavěšenou, aby nám nezplesnivěla. Používáme ji při špikování různých druhů masa, zvěřiny, paštik, ale i nakrájenou na kostičky a rozškvařenou do různých omáček.

Úhoř, tepelná úprava

Rady a tipy, jak si připravit maso z úhoře.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy