REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuchařské vychytávky, rady a tipy do kuchyně

Rad a tipů do kuchyně není nikdy dost! Jak jeden starý, ale velice chytrý mistr kuchař řekl, kuchařem se člověk učí celý život a stejně není v lidských silách znát a umět všechno z kuchařských dovedností. Doba je hektická a tak si člověk ulehčuje prpáci i v kuchyni různými novými technolgiemi přípravy. Ale rozhodně by jsem neměli zapomínat ani na tradiční a osvědčené postupy našich babiček a prababiček! A těch triků, jak si ulehčit život v kuchyni, je snad na tisíce ….


10 nejlepších obědových polévek

Hutné polévky, které zasytí samotné, jen s pečivem, patří neodmyslitelně do české kuchyně. Kdo by neznal dršťkovou polévku, gulášovou a další polévky, které umí dodat tělu energii a zaplnit žaludek i na delší dobu. Ovšem i ve světové kuchyni se najde pár skvělých obědových polévek!

12 nejlahodnějších letních nealkoholických limonád

V letních horkých měsících je zvláště třeba dodržovat pitný režim. My jsme pro vás vybrali dvanáct nejlepších vyzkoušených nealkoholických receptů na nápoje, které vás určitě v létě skvěle osvěží.

Ananas

Rady a tipy, jak si upravit ananas.

Angrešt

… angrešt patří mezi ovoce, které velmi snadno a rádo zanechává skvrny na oblečení …

Artyčoky

Artyčoky můžeme jíst také jen tak rukama a to tak, že otrháváme jednotlivé šupiny, které namáčíme v majonéze, holandské omáčce, citrónové šťávě, rozpuštěném másle nebo bílém jogurtu. Mezi prsty nám nakonec zůstane pouze květní lůžko, ze kterého lžičkou odstarníme základy květů.

Banán

Rady a tipy, jak zacházet s banány.

Barevné ozdobné kostky cukru

Různobarevný cukr ve skleničce udělá radost nejen dětem, ale nadchne i Vaše hosty. Cukr vlastní výroby může mít různé tvary, záleží na druhu formiček (tvořítek na led), které použijete. Barva je také na Vašem výběru!

Bazalka, rady a tipy

Existuje asi 150 druhů bazalky. Pochází pravděpodobně z Asie. Dnes ji můžeme považovat za nejrozšířenější aromatickou rostlinu užívanou při přípravě jídel.

Bezinky

Bezinky – plody černého bezu, bývaly oblíbené ve staré české a lidové kuchyni, ale dneska se na ně trochu pozapomíná.

Bílky

Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou …
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy