REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuchařské vychytávky, rady a tipy do kuchyně

Rad a tipů do kuchyně není nikdy dost! Jak jeden starý, ale velice chytrý mistr kuchař řekl, kuchařem se člověk učí celý život a stejně není v lidských silách znát a umět všechno z kuchařských dovedností. Doba je hektická a tak si člověk ulehčuje prpáci i v kuchyni různými novými technolgiemi přípravy. Ale rozhodně by jsem neměli zapomínat ani na tradiční a osvědčené postupy našich babiček a prababiček! A těch triků, jak si ulehčit život v kuchyni, je snad na tisíce ….


10 nejlepších obědových polévek

Hutné polévky, které zasytí samotné, jen s pečivem, patří neodmyslitelně do české kuchyně. Kdo by neznal dršťkovou polévku, gulášovou a další polévky, které umí dodat tělu energii a zaplnit žaludek i na delší dobu. Ovšem i ve světové kuchyni se najde pár skvělých obědových polévek!

12 nejlahodnějších letních nealkoholických limonád

V letních horkých měsících je zvláště třeba dodržovat pitný režim. My jsme pro vás vybrali dvanáct nejlepších vyzkoušených nealkoholických receptů na nápoje, které vás určitě v létě skvěle osvěží.

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdet v naší databázi.

Ananas

Rady a tipy, jak si upravit ananas.

Angrešt

… angrešt patří mezi ovoce, které velmi snadno a rádo zanechává skvrny na oblečení …

Artyčoky

Artyčoky můžeme jíst také jen tak rukama a to tak, že otrháváme jednotlivé šupiny, které namáčíme v majonéze, holandské omáčce, citrónové šťávě, rozpuštěném másle nebo bílém jogurtu. Mezi prsty nám nakonec zůstane pouze květní lůžko, ze kterého lžičkou odstarníme základy květů.

Banán

Rady a tipy, jak zacházet s banány.

Barevné ozdobné kostky cukru

Různobarevný cukr ve skleničce udělá radost nejen dětem, ale nadchne i Vaše hosty. Cukr vlastní výroby může mít různé tvary, záleží na druhu formiček (tvořítek na led), které použijete. Barva je také na Vašem výběru!

Bazalka, rady a tipy

Existuje asi 150 druhů bazalky. Pochází pravděpodobně z Asie. Dnes ji můžeme považovat za nejrozšířenější aromatickou rostlinu užívanou při přípravě jídel.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy