Recepty on line
  • Recepty jídel
  • Recepty nápojů
  • Články
 

Nejnovější recepty

Velikonoční beránek z pudinku

Recept podle Ládi Hrušky z TV Nova na velikonočního beránka upečeného z mouky, pudinkového prášku, sněhu z bílků a dalších ingrediencí.

Staročeský velikonoční mazanec

Další z receptů prezentovaných Láďou Hruškou, tentokrát na staročeský nekynutý mazanec.

Kuřecí steaky s řeřichou

Opečená kuřecí prsíčka přelitá máslovým výpekem, posypaná řeřichou a servírovaná s opečenými rajčátky.

Tvarohové košíčky II.

Pečené košíčky plněné tvarohovou náplní a půlkami meruněk.

Velikonoční bochánek

Pečený bochánek z kynutého těsta, politý bílou polevou, zdobený marcipánovými kytičkami.

Cibulová polévka se ztraceným vejcem

Polévka z cibule, rajčat, masoxu a koření, servírovaná se ztracenými vejci.

 

 

Nejnovější nápoje

Pampeliškové šampaňské

Koho nebaví čekat, až bude hotové pampeliškové víno, může si vyrobit z pampelišek šampaňské.

Chrenovucha - křenová vodka

Tradiční ruský recept na vodku pro nastydnuté. Po jejím loknutí vám skočí rovnou do nosu a z jejího prudkého ataku až zaslzí oči, ovšem dutiny se okamžitě vyprázdní! V různých variacích na tento recept se pak objevují v ingrediencích chilli papričky, hřebíček nebo zrnka pepře.

Kopřivové pivo

Kdo má rád klasické pivo, asi bude z tohoto receptu zklamán, přesto stojí zato ho vyzkoušet, jde totiž o lahodný, velmi osvěžující nápoj oblíbený ve Velké Británii.

Čaj na léčení opice

Existuje mnoho rad, jak se zbavit kocoviny, ale podle tohoto receptu připravený čaj opravdu funguje!

Okurková limonáda

V domácích podmínkách připravená limonáda ze salátové okurky, limetek, perlivé vody a třtinového cukru. Recept Ládi Hrušky, reportéra TV Nova.

Bezinkové šampaňské

Z velkých paliček bezu, cukru, vody, bílého vinného octa a citronů připravený bublinkový nápoj hodně připomínající klasické šampaňské víno.

 

 

Nejnovější články

Rybářský rozcestník - nový web pro rybáře, zatím na Facebooku a Google+

Reklama - rybářiNovinka na českém internetu, web pro vášnivé rybáře a rybářky. Zatím jen na stránkách Fecebooku a Gooogel+, ale později bude spuštěný klasický "dospělý web", fungující podobně jako projekt ReceptyOnLine.cz ...

Adresa na Facebooku: Rybářský rozcestník

Adresa na Googel+: Rybářský rozcestník na Google+

Velikonoce – pojmy (úvodník)

... stejně jako při koledě, v pondělí mají mládenci právo polít vyhlédnutou dívčí oběť vodou. Vodu si nosí ve vědrech a může jí tedy být i větší množství. Měli by však brát ohled na počasí a dát pozor na škody, které by polití mohlo způsobit v obytných prostorech ...

Velikonoční zajíček

Jadním ze symbolů Velikonoc je také zajíček. Najdeme ho už v bibli mezi stvořeními "maličkými na Zemi a moudřejšími nad mudrce", kdy měl pravděpodobně symbolizovat chudé, skromné a pokorné. Křesťanství se k němu přesto stavělo s jistým odstupem pro jeho údajnou nadměrnou smyslnost a příslovečnou zaječí plodnost. Býval proto znázorňován jako bílý zajíc u nohou Panny Marie, což mělo symbolizovat vítězství čistoty nad tělesným pokušením. A to o sobě dávalo nejvíce vědět právě na jaře.

Odběry novinek z RSS kanálu ReceptyOnLine.cz

Logo odběru RSSTechnologie RSS umožňuje uživatelům Internetu přihlásit se k odběru novinek z webu, který nabízí RSS zdroj (RSS feed, též RSS kanál, RSS channel). Tento zdroj se většinou vyskytuje na stránkách, kde se obsah mění a přidává velmi často (například zpravodajské servery, mimochodem, my přidáváme denně 6 až 12 receptů a 1-2 články). Toliko tedy definice. V podstatě jde o to, že si můžete v liště prohlížeče nastavit RSS našich stránek a tak vám již nikdy neuniknou žádné nové články nebo recepty.

Gastronomický rok: Významné dny České i světové gastronomie

Gastronomický kalendář plný významných termínů. Víte například, kdy mají svátek kuchaři? A kdy je svátek vody nebo čokolády? ...

 

Fotogalerie jídel a nápojů Fotogalerie jídel a nápojů Video receptů Video receptů Fotobanka Fotky-Foto.cz

ČLÁNEK Z www.receptyonline.cz

85

Koření - jeho použití

Koření používáme v kuchyni více než často. Ne vždy použijeme to nejvhodnější či naopak mnohé druhy koření pro neznalost nepoužíváme vůbec a ochuzujeme tak nejen sebe, ale i rodinu o nezapomenutelné zážitky.
V následujícím přehledu jsou uvedena nejpoužívanější a nejznámější koření a jejich použití, bližší čtenář najde pod příslušným heslem.

 

  • Bazalka - do polévek, omáček, karbanátků, salátů, i zvěřiny a ryb
  • Badyán - do kompotů, likérů, pečiva a čínské kuchyně
  • Bedrník - do polévek, salátů a omáček
  • Černobýl - na pečenou husu
  • Chilli - do marinád, bylinkového octa a olejů, indické a čínské kuchyně
  • Dobromysl - na telecí a skopové maso
  • Estragon - k pečeným a dušeným masům, do salátů, k nakládání okurek a rajských jablíček
  • Fenykl - k nakládání zeleniny (zvláště okurek) a do dýňových kompotů
  • Hřebíček - do rýže, sladkých pokrmů, punčů a červeného zelí, mletý do masových šťáv a omáček
  • Jalovec - na zvěřinu, zelí, do solných láků a nálevů na maso
  • Kardamom - do dušených mas, černé kávy, ovocných salátů a dortů
  • Kari - na kuře, vepřové maso, do indických rýžových pokrmů
  • Kerblík - do salátů a světlých omáček
  • Kmín - na vepřové maso, do zelí, pečiva, k pečení husy a kachny
  • Kopr - k nakládání okurek a do okurkových salátů
  • Koriandr - k nakládání zeleniny, na krůtu, do pečiva a indické kuchyně
  • Levandule - k přípravě ryb
  • Libeček - k přípravě polévek a omáček
  • Majoránka - do polévek, uzenin, jaternic
  • Máta peprná - do marinád, na jehněčí maso
  • Meduňka - k aromatizování rýže, do salátů, nápojů, želé a bowlí
  • Muškátový květ - do nádivek, polévek a zelí
  • Muškátový oříšek - do polévek, zelí a indické kuchyně
  • Myrta - do sladkých pokrmů a při uzení masa
  • Paprika - do guláše, zeleninových jídel
  • Pepř bílý - univerzální použití
  • Pepř černý - univerzální použití
  • Pepř zelený - na bifteky a paštiky
  • Pomerančová kůra - do zavařenin a želé
  • Puškvorec - do ovocných salátů a kompotů
  • Rozmarýn - na drůbež, ryby a do marinád
  • Řeřicha - do salátu z okurek, hlávkového salátu, salátu z rajských jablíček
  • Saturejka - do omáček,fazolového a bramborového salátu, kapusty, omáček, k nakládání okurek a zelí
  • Sezam - do pečiva
  • Skořice - na sladké pokrmy, do kávy a svařeného vína
  • Šafrán - do polévek a rýžových jídel, dortů a sladkého pečiva
  • Šalvěj - na telecí a skopové maso, ryby a drůbež
  • Tymián - na drůbež a ryby, do míchaných vajec, k nakládání okurek
  • Vanilka - k ovocným pokrmům
  • Zázvor - na maso, do polévek, k sladkým pokrmům

 

Autor: Jaroslav Vašák


Přidat hlas článku

Vytisknout

Fotogalerie


Reklama

            



Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jaroslav Vašák

Menu články

            

Anketa

            

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...

Vtipy

Jeden opilec si zkrátil cestu domů přes hřbitov. Tam však spadl do vykopaného hrobu a usnul. Ráno se prochladlý probudil a nadává: "Sakra, to je zima." A paní, co o kousek dál pokládala kytičku na hrob, povídá: "Tak proč ses odkopal?" další anekdoty
Více gastronomických vtipů

Receptyonline na Facebooku

Recepty

            

Gastroslovník

            



nebo napište hledaný výraz

Reklama

            

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player