REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyrábíme ovocná vína

Ovocná vína jsou alkoholické nápoje, které můžeme vyrábět téměř ze všech druhů ovoce. Nejlépe se hodí jablka, ostružiny, rybíz, borůvky, angrešt a šípky. Ovoce však musí být dobře vyzrálé a šťavnaté. Dobře probereme a špatné a nahnilé odstraníme. Pamatujeme, že ze špatného ovoce nemůžeme vyrobit dobré víno.

Výroba ovocných vín

… šťávu z jablek nebo hrušek necháme dlouho vzdušnit, neboť rychle hnědne a snadno zoctovatí. Zakvašujeme co nejdříve po vylisování, nejpozději do 24 hodin, kdy se kal již usadí. Přidáváme-li do moštu kvasinky, připravíme si zákvas už předem podle návodu na ampulce nebo sáčku …
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy