REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rejstřík článků


U

„Pane doktore, co mám dělat? Moje žena si myslí, že je slepice.” „A jak dlouho to už trvá?” „Tři roky.” „A to vám to celou dobu nevadilo? Až teď?” „Když my jsme ty vejce potřebovali.”

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

Logo - TV NovaTv Nova právě spustila nový projekt, zbrusu nový pořad o vaření. Roli kuchařky se v něm ujala známá moderátorka, spisovatelka a herečka Halina Pawlowská. Halinu vaření nesmírně baví a za sebou má vydání několika kuchařek. A právě ty se staly impulsem k vytvoření jejího vlastního pořadu “U Haliny v kuchyni”. Zajímavostí je, že Halina v pořadu vaří ve své vlastní kuchyni a postupně zde představí vlastní rodinné recepty.

Blondýna, celá ubrečená, stojí u kraje silnice. Přijde k ní bruneta a ptá se, co se stalo. ,,No, kámoška mi říkala, že mám přecházet, až přejede auto, a teď už dvě hodiny žádné auto nejelo.”

Jako každou druhou květnovou neděli, tak i letos budeme slavit Den matek. Věděli jste, že počátky tohoto svátku sahají až do Řecka? Staří Řekové oslavovali každým rokem festival jara, kterým uctívali bohyně mateřství. Kdy naposledy jste řekli své mamince, že jí máte rádi? 13. května jí to můžete připomenout.

PR - Chefshop.cz - nožeNeobejdete se bez nich při přípravě salátů, steaků, ale ani když chystáte chlebíčky pro návštěvu. Musí být ostré, potraviny by se na ně neměly lepit, a taky musí něco vydržet – koneckonců je používáte denně.

Vánoce se kvapem blíží a Vy stále nevíte, čím potěšit Vaše přátele, kolegy, obchodní partnery nebo dospělé členy rodiny? Říká se, že nejlepší dárek je takový, který se dá vypít nebo sníst. Z následujících tipů si vybere každý. Najdete v nich pozornost pro domácí barmany, originální osobnosti i pro muže a ženy se vztahem k tradici.

Svíčkovou, hovězí zadní nebo pupek? Máte chuť na to ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Prvotním předpokladem dokonalého steaku je správný výběr masa. Nemusíte být odborníci, ale pár dobrých rad se vždy hodí. My vám přinášíme základní tipy a triky při jeho výběru. V případě, že si chcete ušetřit čas a vychutnat si lahodný steak z rukou profesionálů, navštivte restauraci Pohostinec Karlín.

“Ježiš, vy z toho děláte vědu.“ „1 lžíce mouky snad nikoho nezabije.“ „Zbytečně to přeháníte, dejte mu kousek toho rohlíku.“… Věty, které občas zní v éteru, když dojde na téma lepek. Přeškrtnutý klas pšenice na obalu výrobku jsme už pravděpodobně všichni viděli. Pokud má člověk prokázanou celiakii nebo alergii na lepek, je pro něj dodržování bezlepkového stravování akutní nutností. Vyznat se v základech bezlepkové diety je však dovednost, která se může hodit daleko více lidem, než se na první pohled může zdát.

Únor bílý, pole sílí. Toto pořekadlo letos docela nesedí. Venku po sněhu není ani vidu, ale přesto se můžeme pustit do některých tradičních zimních koníčků, třeba do uzení. Nevím jak vy, ale mě to u udírny hodně baví, ať mrzne, nebo je teplo.

V Ugandě se podává kwon, pokrm z prosové nebo kukuřičné mouky, sloužící rovněž jako miska …

Češi grilování milují a jsou schopni grilovat i v dešti, hlavně když to na rozpáleném kovu prská a syčí. Překvapivě však na českých grilech častěji najdeme kuřecí a vepřové maso. Králem každé grilovačky je přitom dozajista šťavnatý hovězí steak.

Úhoří mořští z čeledi Congridae se velmi podobají sladkovodním druhům z čeledi Anguillidae, dosahují však mnohem větších rozměrů a žijí trvale ve slané vodě. Nalezneme je ve vodách Atlanského, Tichého a Indického oceánu. Jejich tělo je holé, bez šupin, a hřbetní ploutev jim začíná blízko za hlavou. Také ústa mají mnohem rozměrnější než druhy z čeledi úhořovitých. Svědčí to o jejich dravém způsobu života.

Pro úhoře je typickým znakem protáhlé, až hadovité tělo. Celá čeleď má jeden rod s několika druhy, obývajícími vody Atlanského, Indického a Tichého oceánu. Žije v tekoucích i stojatých vodách. Jeho výskyt u nás závisí na umělém vysazování monté. Hospodářsky i sportovně vekmi cenný druh, úspěšný je i jeho průmyslový chov. Průměrná váha lovených ryb je mezi 0,4-0,7 kg.

Rady a tipy, jak si připravit maso z úhoře.

Ucháče rostou na jaře, či na podzim. Na jaře můžeme nalézt zejména ucháče obecného a obrovského, pro podzim je typický právě ucháč čepcovitý …

Roste na jaře. Vyskytuje se v jehličnatých lesích, zejména v borových.

Jedovatý druh jarní houby, který byl dříve považován za jedlý. Roste roztroušeně, místy hojně ve vlhčích jehličnatých a smíšených lesích.

Masné výrobky, jako například slaninu nebo klobásy, děláme-li větší množství, můžeme zavařit.

Uchovávání potravin a jejich ochrana před teplem, světlem a vzduchem je jedna z nejdůležitějších úkolů v domácnosti. I sebelepší pokrmy pozbudou na chuti a kvalitě, nejsou-li správně ošetřeny.

Léto je za dveřmi a s ním i začátek zmrzlinové sezóny. Co opravdu obsahují zmrzliny a na co si dát pozor? Jaký jste typ? Smetanový nebo spíš ovocný?

Tropické počasí si žádá tropické ovoce. Věděli jste, že když se mangovník rozhodne, urodí až dva milióny plodů? Jeho šťavnatá, žlutá dužina dokáže ozvláštnit každý recept, ať už ho použijete ve studené či teplé kuchyni. Díky speciálním zracím boxům, kde mango přirozeně dozraje od pecky, si můžete tuto chutnou a plně zralou exotiku dopřát i v Čechách, stejně jako na vaší nezapomentuelné dovolené. Mango není jablko, ale i tak se dá dobře krájet. Existuje několik triků, jak ho rychle a snadno zpracovat.

Více než 9 kilogramů. Tolik ovoce a zeleniny každý z nás ročně „zahodí“ do koše. Důvodů může být několik – špatně naplánovaný jídelníček, přebytky ze zahrady a také špatné skladování. V době, kdy i ceny potravin letí raketově vzhůru, je přitom ideální doba zaměřit se na omezení plýtvání. Naučte se uchovávat ovoce a zeleninu tak, aby vám vydržely čerstvé co nejdéle.

Milovníci jídla, cizokrajných pokrmů, sladkého i slaného, zbystřete. TV Paprika uvádí tři zbrusu nové kulinářské pořady, v nichž se nešetří nápady, inspirací, tipy a triky. Chcete-li být v kuchyni v novém roce za hvězdu, nenechte si tuto únorovou gastro nadílku uniknout.

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si můžete sami zvolit, jaké suroviny použijete a jaké bude výsledné složení vašeho domácího bochníku. Přestože se postup může zdát na první pohled složitý, hravě jej zvládnete. O svůj osvědčený recept společně s dalšími tipy pro pečení prvního chleba se podělil kuchař Hugo Hromas.

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

Omlouváme se všem našim čtenářům, kterým se v minulých dnech otevřela falešná soutěž místo našeho webu ReceptyOnline.cz. Momentálně na našem webu neprobíhá žádná soutěž, proto na tuto nereagujte! Jedná se o útok 3. strany, o problému víme a snažíme se ho co nejrychleji vyřešit a omlouváme se za případné vaše komplikace.

Kuchyňské zpracování artyčoků. Spaření, vaření …

Nejchutnější maso z jedlých hlemýžďů (šneků) mají hlemýždi zahradní a viniční, méně chutné maso je z hlemýžďů, žijících na lukách a velkých lesích. Vyskytují se skoro všude ve střední Evropě, obzvláště v sušších oblastech.

Kuchyňská úprava – vaření humra.

Základní příprava kaštanů v domácích podmínkách.

Kuchyňské zpracování krevet. Jejich čištění a vaření.

Kuchyňská příprava mušlí, jejich základní zpracování.

Zde se dozvíte něco o odmrazování ryb, o máčení a také nasolení ryb, o čištění a kuchání …

Kuchyňské zpracování sépií. Čištění, vaření …

Zvláštní úpravu vyžadují právě solené ryby. U nás přichází v úvahu slaneček, nebo nasolený sleď. Slanečky jsou oblíbené právě o vánočním čase, zejména na Silvestra, kdy se konzumují různé saláty připravené ze slanečků, nebo se používají na zdobení jednohubek, chlebíčků.

Čištění, kuchání, nasolování, krájení …

V kuchyni musíme dávat pozor na to, abychom měli vždy suchou podlahu, aby nedošlo k uklouznutí. Podle výzkumu odborníků je nejvíce úrazů právě v kuchyni, při přípravě jídel. Jedná se o opaření, úrazy elektrickým proudem, o říznutí, o poranění při manipulaci s kuchyňským robotem a ostatními pomocníky v kuchyni.

Roste velmi vzácně v teplejších oblastech na rozkládajících se větvích a kořenech listnáčů ponořených pod povrchem půdy.

Zdá se, že v Americe nadchází doba, kdy najde-li host ve své polévce mouchu, nebude to důvod ke stížnosti, ale spíše k oslavě. Entymologové a farmáři specializovaní na to, co je známo pod pojmem „mikroživý inventář“, se snaží přesvědčit Američany, že hmyz – kobylky a termiti – jsou chutným a na protein bohatým zdrojem potravin.

Je několik variant uskladnění česneku. Především ho však musíme nechat důkladně vyschnout nejlépe v průvanu. Pak vám vydrží dlouho.

Ještě, než se někteří z nás bezhlavě pustí do předvánočních příprav, není na škodu užít si nadcházející hodovní slavnosti naplno. Svátek svatého Martina v Čechách i na Moravě bývá tradičně spojen s vinobraním či ochutnávkou husích specialit z nabídky místních podniků, které odolá jen málokdo. Věděli jste, že obdobnou hostinu, ne-li lepší, si ovšem můžete připravit i sami doma? Stačí se držet osvědčených receptů, které vám přinášíme níže.

Tito mlži žijí v různých druzích ve Středomoří, ve vodách Atlanského a Tichého oceánu. Liší se velikostí a odstíny hnědého zbarvení. Dopuručuje se konzumovat ústřice syrové, přímo z lastury, pokapané citronovou šťávou. Pokud se podávají teplé, vaří se jen krátce. Obří druhy tichomořských ústřic lovené a konzumované v Americe jsou dvakrát větší než evropské druhy. Obvykle se neloví a neprodávají v letních měsících, kdy se rozmnožují a jsou méně masité a šťavnaté.

Nejedlá houba rostoucí od dubna do května ve smrčinách na tlejícím jehličí.

„Člověk ani tak neztloustne mezi Vánocemi a Novým rokem, ale spíš mezi Novým rokem a Vánocemi“.

Podzim už je tady zase jako malovaný. Zkrátil nám dny, prodloužil noci a pohrál si s barvami listů. Také nám proměnil chutě. Z lehkého letního menu jsme se pomalu vrátili k zemitějším pokrmům, což ovšem neznamená, že si nutně musíme začít vytvářet tukové zásoby. Vyzkoušejte naše jednoduché recepty postavené na pár surovinách, u nichž je ovšem zásadní jejich chuť, složení, čerstvost, tedy kvalita. Její přítomnost prozrazují mj. značky kvality (Klasa, Regionální potravina apod.) umístěné na obalech výrobků. Co jsme si pro vás tentokrát nachystali? Polévku z pečeného celeru se žampiony, rajskou omáčku s petrželovým knedlíkem, zapečené palačinky na slaný způsob a tvarohové knedlíčky s hruškovým rozvarem a žmolenkou.

Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. – Tisková zpáva k uvedení 19 % Becherovky Lemond na trh v důsledku stále trvající prohibice v Česku.

Ať již bereme houby jako pochutinu, nebo potravinu jsou vždy vítaným doplňkem naší stravy. Byly oblíbené již za dávných času. Ve sběru a konzumaci hub se řadí naše republika na jedno z předních míst ve světě v přepočtu na jednoho obyvatele.

Ať již bereme houby jako pochutinu nebo potravinu, jsou vždy vítaným doplňkem naší stravy. Byly oblíbené již za dávných času. Ve sběru a konzumaci hub se řadí naše republika na jedno z předních míst ve světě v přepočtu na jednoho obyvatele.

Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování? Každý kousek vepřového masa je jiný a vyžaduje jinou úpravu. Pokud chcete být doma za mistra kuchaře, měli byste před vařením zvážit, zda se jedná o prorostlé či libové maso. Záleží také na vrstvě obalového tuku, jakostní třídě vybraného kousku a samozřejmě i na kvalitě. Sáhněte nejlépe po regionálním mase, které k vám nemuselo cestovat tisíce kilometrů. Ne nadarmo se říká, že dobré jídlo závisí hlavně na použitých surovinách.

Uzení ryb pro vlastní potřebu je velmi jednoduché zpestření jídelníčku, zvláště na dovolené nebo na delší rybářské výpravě, kde si můžeme nachytat kvalitní ryby sami. Mezi úlovky vhodné k uzení patří kromě mořských ryb (makrela, sleď, losos, platýz, sardinky, úhoř atd.) také některé ryby sladkovodní. Zvláště dobře se hodí kapr, lín a pstruh. Všeobecně platí, že tučnější ryby jsou chutnější, než ryby s nízkým obsahem tuku. Například okoun a štika nejsou po vyuzení nic moc, jejich maso je příliš suché.

Poprvé jsem se setkal s receptem, kde byly použity uzené houby v knize Houbařská kuchařka Miroslav Smotlacha (Avicenum 1989). Byl zde recept na salám z uzených hub a kuřat. Jsem tak trochu gurmán a uzené houby mě zaujaly, nikde jsem však nenašel žádný popis jak se houby udí …

Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Na začátku jsem se zmínil o uzení hub, pro které jsou síta ideální, zde je návod kdo chce vyzkoušet.

Konzervačního účinku uzení využijeme i při výrobě salámů a klobás. K uzení se smí používat pouze neošetřené dřevo, větve a vřes.

Uzení je tepelné zpracování masa a masných výrobků účinkem kouře a tepla spalováním tvrdého dřeva a pilin. Za nejlepší dřevo na uzení se považuje buk a dub …

… V roce 1987 vyděsil spotřebitele potravinový skandál kvůli cizopasníkům (hlístice) v mořských rybách. Spolkové ministerstvo zdravotnictví vydalo nové „Nařízení o hygienických požadavcích na ryby a korýše“ …

Sumec má chutné tučné maso s malým podílem kostí. K uzení jsou nejvhodnější kusy do 120 cm, starší kusy sumce mívají příliš tučné maso, nejtučnější je pak jejich ocas …

… uzeniny a salámy vcelku bychom měli volně věšet do chladné spíže, nebo je uchovávat v ledničce. Krájení salámy dáváme do chladničky a balíme je do alobalu, aby nezvětraly …

Bůček, ale i jiné druhy vepřového masa, vlastníme-li udírnu, si můžeme vyudit v jakémkoli ročním období, nemusíme být zrovna vlastníkem čuníka, stačí, když si koupíme kvalitní vepřový bok s kůží, aby šlo pověsit do udírny a do kusů masa vetřeme rychlosůl.

Pobryndané tričko, rozlité pití v batohu a ulepené ruce, to vše dokáže znepříjemnit den nejednomu školákovi, ale i jeho rodičům. Naštěstí je tomu konec s nově vylepšeným Kubíkem Play s bezkapkovým víčkem. Kubík Play prošel změnou svého balení. Nově je tento osvěžující ovocný nápoj vylepšen víčkem s membránou, díky níž víčko nekape. Navíc Kubík Play neobsahuje žádné konzervační látky ani umělá barviva. Pro výherce čeká kromě Kubíka Play i peněženka, penál a plyšový medvěd Kuba.

Důvod k oslavám se vždycky najde a co si budeme nalhávat, většinu oslav doprovází drinky s aspoň kapkou alkoholu. Kvalitnímu drinku se nevyhýbají slavné osobnosti ani členové královských rodin. Zjistěte, co nesmí chybět v Buckinghamském paláci, kdo bedlivě počítal počet kostek ledu ve skleničce, nebo čím byste zapůsobili na sex symbol své doby, Marylin Monroe.

Březen přál jarním houbám, jako je jedlá kačenka česká – Ptychoverpa bohemica. Také se začínají objevovat i velmi ceněné smrže. Foto ukazuje velikonoční úlovek z 1. 4. 2024 amatérského mykologa Jiřího Dubce a jeho kamarádů. Opravdu stojí za to, v koších je kačenka česká a smrž kuželovitý. Více o smržích v našem článku.

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

Sestřih několika úžasných vychytávek, jak jednoduše a vtipně ozdobit sladké dobroty připravované v kuchyni. Tipy a triky do kuchyně na dekoraci sladkých dortů a moučníků, které vás jistě zaujmou!

Inspirujte se tímto unikátním výběrem nejlepších receptů na špízy z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Špízy připravené podle našich osvědčených receptů lahodí oku a skvěle chutnají, jsou prostě neodolatelné! Špízy můžeme připravit na pánvi, na roštu grilu, některé smažit v oleji, či například také upéci v troubě…

Vychutnejte si poslední chvíle léta se skvělými drinky s Thomas Henry Cold Brew Coffee Tonic, jedinečným kávovým tonikem, který vás skvěle nakopne. Spojení kávy a toniku představuje propojení jedinečných chutí v jedné lahvi. V kombinaci s prémiovým alkoholem si můžete užít skvělé drinky.

Léto je v plném proudu. Děti si užívají zasloužené prázdniny a často vyráží se svými rodiči a prarodiči například na chalupy, kde stráví nezapomenutelné okamžiky. Zcela jistě k těmto chvílím patří i skvělé pokrmy. A proto přinášíme nové recepty, které ocení všechny věkové kategorie. Společně si připravíme domácí malinovou limonádu, staročeskou česnečku, čevabčiči s bramborem na bouchačku a osvěžující okurkový salát. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny pro přípravu jednotlivých receptů, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech potravin.

PR - ChefparadeKonečně jsme se dočkali léta! Je na čase začít využívat skvělých chutí čerstvých surovin, které jsme v zimě tak postrádali. Díky nim se stává vaření barevnější, zábavnější a rozmanitější, užijte si ho proto ještě o něco více díky skvělým pomocníkům, které vám až do konce června dopravíme zdarma!*

Slunce, letní počasí, prázdninová pohoda všude kolem nás. Ano, léto je v plné síle a my si tak můžeme užívat příjemné teploty a trávit většinu volného času venku s přáteli, rodinou nebo partnerem. Jako tip přinášíme několik zajímavých a netradičních receptů, na kterých si můžete pochutnat například během pikniku v parku. Při výběru surovin pro přípravu receptů doporučujeme sledovat přítomnost loga Regionální potraviny. Jedná se totiž o lokální produkty přímo z vašeho kraje, které jsou navíc kvalitní.

Konec roku s sebou přináší nejen zimní radovánky, ale také nejkrásnější svátky v roce. Čas, který si chceme užít s těmi nejbližšími a rodinou. Chvíle, kdy si přejeme především pohodu a dobrou náladu. A k tomu všemu jsme si pro vás připravili zajímavé a netradiční recepty z kvalitních surovin. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech jednotlivých potravin. Ať už v supermarketu, nebo od místního prověřeného farmáře a zemědělce.

PR - Klatovy - drůbežTaké se nemůžete dočkat další grilovací sezóny? Není čemu si divit, správně ogrilované maso je totiž křehké, šťavnaté a dobře stravitelné. Celý proces grilování, kterému předchází i sama příprava masa, je navíc kulinářskou zábavou i kratochvílí, doplněnou příjemnou letní atmosférou. Zpříjemněte si dlouhé letní večery v přítomnosti dobré jídla. Grilovací sezóna je zpět!

Míchané nápoje pili lidé už ve starověku. Tehdy šlo především o míchání vína, šťáv z plodů a koření. Slovo koktejl však spatřilo světlo světa až 13. 5. 1806, kdy americký redaktor popsal koktejl jako posilující nápoj složený z různých druhů lihovin, cukru, vody a bitteru. Samotný svátek míchaného drinku prosadil v roce 1999 český barman a publicista Alexander Miškovic. Od té doby se slaví po celém světě. Připojte se letos i vy, namíchejte si ten svůj a užijte si letní párty…

Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

Jak už to tak bývá, s dlouhou a mrazivou zimou přichází i oblíbená sezóna společenských plesů. Ať už si jdete na bál zatancovat, seznámit se, nebo se pobavit s kamarádkami, připravte se na tuto vznešenou událost společně. V průběhu důkladných příprav si umíchejte slavnostně vypadající drink The Lady Luck, nebo jednoduchý a povzbuzující Irish Coffee Drop. Přiťukněte si na významný večer a vychutnejte si kouzlo krémového likéru Baileys Original.


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.