Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Index článků



N

Na farmě
Na rožni pečené seleVlastnoručně pečené selátko bývá zlatým hřebem různých oslav, přátelských posezení či svateb. Aby se vydařilo, chce to trochu fortele, vyzkoušených fíglů a samozřejmě trpělivost.
Na talíři
Na ulici
Na záchodě
Na záchytce
Na žal
Nábožensky založený muž
Nadchla vás domácí výroba sodovky? Než si však „sodovkovač“ pořídíte, věnujte pozornost pečlivému výběruPokud patříte k fanouškům domácích limonád, určitě znáte moderní následovníky „sifonů“, výrobníky sycených nápojů, které lze zakoupit jak ve specializovaných obchodech, tak v některých hypermarketech. Přístroje v současnosti vyrábí hned několik firem, takže není úplně jednoduché se v množství modelů vyznat. Existují však základní doporučení, která bychom měli při výběru a koupi produktu respektovat. Pokud si dáme pozor, můžeme se těšit z osvěžujících limonád dlouho a bez potíží.
Nadívaný jarní vepřový bůček
Nádobí

Kuchyňské nádobí je nedílnou součástí kuchyňské přípravy pokrmů.

Nádobí Raymond Blanc už i v Čechách

PR - Nádobí Raymond BlancRaymond Blanc má svoje skvělé nádobí. A už se dá koupit i u nás v Čechách! Přečtěte si více o michelinském kuchaři Raymondovi a o jeho nádobí, které opravdu stojí za to. A můžete nám věřit, už jsme ho testovali, vaří se v něm úžasně.

Lze ho koupit, kromě jiného, i v našem e-shopu zde: Chefshop.cz

Nádobí vhodné k vaření v mikrovlnné trouběJaký typ nádoby můžeme použít na přípravu pokrmů v mikrovlnné troubě a které nádobí se nehodí. To se dozvíte právě v tomto článku.
Nakládáme zeleninu a houbyNakládání okurek, zelí, ale i další zeleniny a hub, má u nás velkou tradici. Dnes je moderní směsi zeleniny různě kombinovat tak, aby nejen chuť, ale i oko mělo na co spočinout a různé dekorativní sklenice se zavařeninami stále častěji spatříme v kuchyních i jako zkrášlovací prvek.
Nákup a zrání hovězího masaOpravdu víte jak nakupovat maso?
Nákup hrachu
Nákypy, rady a tipySlané a sladké nákypy patří odedávna do klenotů české kuchyně.
Nalaďte se na den zamilovaných s afrodiziakálním kořenímPR - VitanaNemusíte být zrovna příznivcem amerických svátků, přesto není nad příjemné naladění v chladných měsících. Právě den svatého Valentýna je k tomu ideální příležitostí. Věděli jste, že i koření, které běžně naleznete ve spíži každé správné hospodyňky, je skvělým prostředkem pro zvýšení libida? Přírodní afrodiziaka se využívala již ve starověku, kdy byla víra v magické nápoje lásky poměrně silná. V dnešní době se mnozí drží prověřeného hesla, že láska prochází žaludkem. Až tedy budete lahodný pokrm pro svou drahou polovičku připravovat, u koření dbejte na vysoký obsah vonných silic, které zaručí, že prožijete nezapomenutelný večer plný vášně …
Nálevy a koření při uzení... Sůl v nálevu sama o sobě nestačí. Pro uzené maso s individuální chutí se mohou použít různá koření, avšak pouze taková, která vhodně doplňují chuť, a jenom ve vyzkoušeném množství ...
Namazaný muž
Namíchejte si pravý kubánský koktejlPR - Havana clubHola, Havana Club 3 Aňos! Jen jeden jediný bílý rum používají do koktejlů barmani ve městě La Havana. Má specifickou barvu, vůni i chuť a právě díky němu jsou jejich kubánské koktejly tak návykové. Jmenuje se Havana Club Anějo 3 Aňos a pokud se chcete i u sebe doma občas cítit jako na Kubě, měli byste se seznámit.
Namixujte přátelům nové osvěžující koktejly!

Konec léta se pomalu blíží. To stále ale znamená spoustu příležitostí k uspořádání párty či pohodového večírku s přáteli. Svěží a chutné koktejly Lemond Frozen a Lemond Caipi jsou k tomu ideální. Oba koktejly jsou jednoduché na přípravu. Skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Tipy ke koktejlům a další rady k přípravě koktejlů sestavil světoznámý barman Jiří „George“ Němec.

Napadynavody.skSkvělé nápady a návody pro Váš domov.
Nápis na dveřích
NápojeZde najdete články například o historii opilství nejen v Čechách, o historii alkoholu ...
Napoleon BonaparteČlánek pana Jaroslava Vašáka o tom, jaký měl jídelní lístek Napoleon Bonaparte.
Napoleon nejvzácnější a nejdražší koňak
Nápověda
Národní kuchyněPerly světové gastronomie pěkně seřazené podle abecedy a země původu!
Národy a jídelní lístekVíte kolik piva vypijí během roku Belgičané, nebo kolik rýže snědí za rok Japonci? Ne? Přečtěte si tento článek, budete moudřejší.
Nasi GorengVelmi chutná žlutohnědá směs koření určená pro přípravu světoznámého indonéského pokrmu téhož jména.
Nasolení při uzení masaPouze kouř k uzení nestačí. Maso, které se jinak snadno kazí, se solením nejen ochucuje, ale především se prodlužuje jeho trvanlivost, to znamená, že se zabraňuje jeho rozkladu působením mikroorganizmů ...
Nasolování rybSprávné nasolení je při uzení ryb alfou a omegou úspěchu. Následující rady mohou být pouze záchytnými body tohoto tématu, které má mnoho různých variací. A ještě dodám: Zkoušením se člověk učí! (autor: Egon Binder)
Naše víno

Populární herečka Olga Scheinpflugová se o víně vyjádřila takto: Skleničko ...

Naši internetovou kuchařku ReceptyOnLine.cz najdete také na Google+Zajímavé články, recepty a mnoho dalšího, včetně pěkných fotografií najdete také na stránkách Google+, tedy přesně na adrese zde: ReceptyOnLine.cz na Google+
Naštvaný host v restauraci
Natě

... zelené natě, mezi něž patří celerová a petrželová nať, libeček, kopr, pažitka, dávají pokrmu nejen vůni a chuť, ale i vitamin C ...

Naturální versus loupaná rýžeStatistiky uvádějí, že nejvíce se na světě sní rýže bílé, tedy loupané a to i přesto, že právě její sestřička, neloupaná hnědá rýže je podstatně zdravější a je nejen pro budoucí maminky a kojící ženy tou správnou ingrediencí pro zdravý život.
Naučte se grilovat masoPR - Kotányi - grilováníGrilování masa je neodmyslitelnou součástí jara a léta. Nejsou vaše steaky tak dobré, jak byste si přáli? Sepsali jsme pro vás užitečné rady i věci, kterých byste se měli vyvarovat. Když víte, jak na to, chutné maso není žádná věda.
Návrat táty
Návštěva
Nealkoholické kotejly
Nealkoholické nápojeNealkoholické nápoje neobsahují etanol, nebo nejvýše 0,75 % obj., což je 5,5 g v l litru.
Nebojte se ryb v konzerváchPR - Baltexia - ryby v konzervěVýživoví poradci se shodují, že pro optimální příjem Omega 3 mastných kyselin byste do jídelníčku měli alespoň dvakrát týdně zařadit rybu. Pokud se léčíte se srdcem, ideální poměr je dokonce třikrát týdně. Zeměpisná poloha Česka ale nedovoluje, abychom konzumovali čerstvé mořské ryby. Ty jsou přitom významným zdrojem nejen zmiňovaných Omega 3 mastných kyselin (konkrétně nejdůležitějších kyselin EPA + DHA), navíc i jódu, vápníku, fosforu nebo vitamínů A, B a D. Jednoduché a cenově dostupné řešení tak představují rybí konzervy. O nich nicméně panuje řada mýtů…
Něco dobrého
Něco na zub
Něco o grilování, víte například, co je gridl?Škola vaření - grilování na desceŠkola vaření - grilování na desceGrilování je úprava potravin přímým vyzařováním tepla, kdy na grilu nebo gridlu dochází částečně k převodu tepla indukcí. Slyšíte výraz gridl poprvé? Na roštu grilu můžeme grilovat kuřata ryby steaky, zeleninu, klobásy, ale sázená vejce nebo lívance na něm neuděláte. Gridl je česky vlastně plná ocelová deska, někdy hladká, jindy vroubkovaná, po obvodu s drážkou, která zachycuje šťávu z grilovaných potravin.
Něco o chlebu, rady a tipyChléb nakrojený, aby neokoral, lehce osolíme a postavíme nakrojenou plochou na prkénko ...
Něco o rýži... rýží můžeme odstranit vlhkost soli. Stačí dát do skleničky několik zrnek rýže a sůl bude vždy suchá ...
Něco o zelí

Kyselé zelí je zkvašené zelí ve slaném nálevu, do kterého se podle krajů a zvyků přidává různé koření – jalovec, kmín nebo jablka či cibule.

Nedorozumění v restauraci
Nedostatek kostkového cukru
Nejčastěji konzumovanou potravinou v tropech
Nejdražší portské víno
Nejen lahůdkyCo všechno se dá najít vžaludku? Doktoři by vám mohli povídat ...
Nejen o víněVína zařazujeme při obědě nebo hostině vždy až po pivu. Začneme-li už pít víno, nedáváme na stůl nikdy znovu pivo. Stejně tak nepodáváme před vínem žádné destiláty nebo likéry. Míchat alkoholické nápoje je nevhodné.
Nejen odrůdy, ale i směsky jsou víno... další víno, které u nás najdete je původně francouzská odrůda, kterou ale ve Francii už vlastně neznají. Dokonale se ji zbavili a upřímně řečeno, dobře udělali. Jako sirotka jsme se této odrůdy ujaly a dnes ji máme vůbec nejvíce na světě! A trochu si s ní nevíme rady. Svatovavřinecké (Saint Laurent po francouzsku), odrůda vrtošivá a choulostivá. Vína, podle mne, nic moc ...
Nejkurióznější logo
Nejkvalitnější a nejproslulejší ovocné pálenky
Nejlepší jihoamerické indiánské pálenky
Nejlepší lék na opici
Nejlepší nealkoholické koktejly České republiky

T.S. 24.3.2015 - V sobotu proběhlo Národní kolo mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. Deset barmanů se zde se svými koktejly utkalo o postup do mezinárodního finále, které proběhne 20. a 21. června v Praze.

A jaké jsou letošní největší trendy? Recepty na dva ze tří nejúspěšnějších koktejlů najdete v tomto článku!

Nejlepší vepřové se vaří v Česku. Český tým šéfkuchařů vyhrál na European Catering Cupu v Lyonu cenu za nejlepší vepřový chodPRAHA, 25. ledna 2015 – Kapitán týmu Radek David, šéfkuchař restaurací La Veranda a Babiččina zahrada, a Jan Horký, šéfkuchař Francouzské restaurace a Plzeňské restaurace v Obecním domě, vybojovali na prestižním mistrovství pro Česko celkové 4. místo. V kategorii nejlepší vepřový chod ale se svou moderní českou zabijačkou nechali za sebou celý gastronomický svět.
Nejlepší, světové známá značka šampaňského
Nejlíp Vaří moje máma!Nejlíp vaří moje máma!Nová soutěžní show o vaření na obrazovce TV Nova právě začala! Rodiče s dětmi se v ní každou sobotu a neděli před televizními novinami utkají v kuchařském souboji. Rodiče tentokrát dostali roli poradců a instruktorů, kteří mohou do vaření v případě krize zasáhnout a zachránit tak připravovaný pokrm (těšte se na tlačítko „Máma šílí“)… jejich děti pak musí celé jídlo uvařit. Soudcem se v tomto pořadu stal Čechům již dobře známý italský kuchař Emanuel Ridi. Moderátorem soutěže je Jaro Žídek.
Nejneobvyklejší přání mají hosté
Nejníže položený bar
Nejoblíbenější brazilský nápoj
Nejoblíbenější italský hořký aperitivový likér
Nejoblíbenější nápoj Daiquiri
Nejoblíbenější nápoje ve skandinávských zemích
Nejprodávanější alkohol
Nejprodávanější fernet
NejRecept.czSkvělé recepty z celého světa.
Nejslavnější značka vermutů
Nejsmělejším mužům
Nejstarší český herbář
Nejstarší historicky doložený opilec
Nejstarší zmínka o baru
Nejstarší zmínka o destilaci alkoholu
Nejstarší zmínka o karlovarské Becherovce
Nejstřeženějším rodinným tajemstvím
Největší bar je Giley s´Club
Největší množství alkoholu v krvi
Nejvíce si cení svých chuťových buněk
Nejvyhledávanější likér
Nejznámější a nejoblíbenější likéry Bols
Nejznámější hruškovice
Nejznámější kořeněný likér
NektarinkySamosprašný, opadavý strom vysoký až 5 m. Plody má velké do 8 cm, zelenožluté, oranžové nebo červené, jsou bohaté na vitamín A, draslík a niacin, také obsahují riboflavin a vitamín C.
Některé pravdy o čajiBylinkové čaje doporučujeme sladit medem; kdo má rád, může přidat lžičku citronové šťávy ...
NěmeckoNěmecká kuchyně není jen o buřetch se zelím a pivě. Je velmi rozmanitá, chutná a liší se kraj od kraje.
Německý eintopfCo se vaří v Německu? Tak například slavný Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce. Toto Německé národní jídlo, patří k nejstarším tradičním pokrmům v Evropě.
Není kokos jako kokosPR - Rady a tipy profesionálůKdo by si dřív uměl představit Vánoce bez kokosů a jejich vůně? Dnes už nám přijde samozřejmé, že si strouhaný kokos sypeme ráno do ovesných kaší a na mnoho způsobů využíváme takový přírodní zázrak, jakým je třeba kokosový olej. Dříve jsme se přitom jen stěží dobývali do jejich skořápek, abychom získali trochu tekutiny, která nám v konečném výsledku nepřišla zas až tak lahodná a skořápky pak alespoň posloužily jako vánoční dekorace.
Není maso jako masoPR - Zeman - maso uzeninySpolu s jarem přichází i grilovací sezóna. Základem úspěšného grilování steaků je výběr masa. Nevíte si s ním rady? Přinášíme tipy odborníků.
Neobvyklé ingredience a bylinky v naší kuchyni, rady a tipyZapomenuté bylinky, exotické, přesto u nás rostoucí keře, větvičky dřevin, ale i jiné nezvyklé ingredience, které i přes svou zvláštnost patří do našich kuchyní a mnohé dokáží dodat pokrmům nám dříve nepoznané chutě a vůně.
Neodolatelné novinky a slevy právě teď na Chefshopu!PR - ChefparadeKvěten je lásky čas a proto vám Chefshop nyní přináší novinky, do kterých se zkrátka zamilujete.
Neodolatelný italský vánoční moučník nyní bez lepkuRady a tipy profesionálůCeliakií, tedy celoživotním onemocněním způsobeným nesnášenlivostí organismu na lepek, trpí v Česku přes 100 tisíc lidí. Lidé s tímto onemocněním jsou tak odsouzeni k přísné bezlepkové dietě. Ta ovšem prospěje i lidem, kteří touto chorobou netrpí. Udělejte na Vánoce sobě i svým blízkým radost výtečným vánočním italským moučníkem panettone od Nutrifree bez lepku.
Nepodceňujme kardiovaskulární chorobyVelkou skupinou onemocnění, která ohrožují zdraví a dlouhověkost obyvatelstva, mohou být srdeční a cévní choroby souhrnně nazývané kardiovaskulární onemocnění.
Nepotřebujete drobné?
Nespavost
Netrpělivý host v restauraci
Nevěrná manželka
Nixon R.Americký prezident Nixon R. (narozen 9. ledna 1913 v kalifornském městě Yorba Linda – zemřel 23. dubna 1994).
Nová prodejna ChefshopNová prodejnaNěkolik dlouhých měsíců jsme pro vás potají připravovali jedno velké překvapení. Abychom vám dopřáli lepší zážitek z nakupování, rozhodli jsme se vybudovat velkou prodejnu v Pražské tržnici, kde  si budete moci osahat a vyzkoušet většinu našich produktů. Uděláme vše pro to, abychom vám nabídli to nejlepší z obou světů - online i offline. Doufáme, že nás přijdete navštívit, ať už přímo v den otevření, kdy se budete moci zapojit do bohatého programu, a nebo jakýkoliv všední den během otevíracích hodin.
Nováka klepne
Nové funkce našeho webu ReceptyOnLine.czNáš redakční tým ve spolupráci s IT pro vás připravil nejen nový design, ale také nové funkce webu, které vám jistě zpříjemní čas strávený na našich stránkách kuchařky ReceptyOnLine.cz.
Nové HebridyKanibalský kmen na Nových Hebridách měl počátkem století o kuchyňských specialitách také své zvláštní názory. Ideální věk ke snědení byl patnáct až jedenadvacet let ...
Nové koktejly s Lemondem

Lemond přináší zbrusu nové koktejly pro všechny nejen na jarní párty. Oblíbené roční období je v plném proudu a s ním přichází i spousta akcí, na kterých můžete svým přátelům namíchat speciální koktejly. Zkušený český barman Aleš Půta vytvořil se svým týmem z běžně dostupných surovin jednoduché, ale zároveň chuťově zdařilé koktejly.

Nové koření... přidává se do horkých nápojů, svařeného vína, do perníků, čokolády a k nakládaným potravinám. Masovým a rybím pokrmům dodává kořeněné aroma ...
Novináři se ptají slepičky
Novinka - unikátní olivový olej Minerva Kalamata v plechovceRady a tipy do kuchyněPrémiový olivový olej Minerva Kalamata dostal své jméno podle hlavního města slunné řecké provincie Messénie na jihozápadě Peloponésu. Právě v messenském údolí, kde slunce svítí více než 3 tisíce hodin v roce, vzniká pod rukama pečlivých pěstitelů jedinečný olivový olej z těch nejkvalitnějších surovin, jehož unikátní a skvělé vlastnosti mu propůjčují neobyčejně plnou chuť a silnou nezaměnitelnou vůni.
Novinka na trhu – Dejte si do salátu tuňáka Rio Mare po kouskáchPR - Rio MarePraha, 24. července 2014 – Značka Rio Mare vychází vstříc českým spotřebitelům a uvádí na trh dva nové produkty Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě a Rio Mare Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji. Tuňákové kousky jsou ideální pro přípravu salátů nebo sendvičů a rozšiřují možnosti konzumace tuňáka při zachování vysoké kvality Rio Mare. Doporučená cena za jedno balení je 64,90 Kč.
Novinka na trhu – Vychutnejte si rustikální paštiku z kvalitního tuňáka Rio MarePR - Rio Mare25. března 2014 – Značka Rio Mare přináší nový a nezapomenutelný chuťový zážitek. Na pultech obchodů je nyní k dostání novinka Rio Mare Paté Rustico. Se třemi příchutěmi zažijete jedinečné spojení rustikální paštiky a typických středomořských ingrediencí. V praktické konzervě najdete tuňákovou paštiku se sušenými rajčaty, tuňákovou paštiku s olivami nebo tuňákovou paštiku s červenou paprikou. Doporučená cena každé varianty Rio Mare Paté Rustico je 89,90 Kč.
Novinka na trhu: Lemond Frozen od Becherovky osvěží horké letní dny

Novinka na trhu Lemond FrozenTisková zpráva: Praha, 17. 7. 2013 – Lemond Frozen je revoluční novinkou od Becherovky Lemond pro letní sezonu. Najdete zde charakteristickou citrusovou chuť Becherovky Lemond a prvotřídní jablečný mošt. Připravuje se z kvalitních a 100% přírodních surovin ve výrobníku ledové tříště.

Nový způsob servírování letního drinku Lemond Frozen zažijí návštěvníci dvou velkých festivalů SázavaFest, Hip Hop Kemp a dalších letních akcí s Becherovkou Lemond. Na receptuře letní novinky spolupracoval barmanský mistr Jiří (George) Němec.

Novinka na trhu: Palivo pro nervy a svaly s příchutí jablka a skořiceTisková zpráva: Havířov 29. října 2012 – Pastilky hroznového cukru Intact v roličce dostaly novou jablko-skořicovou příchuť a atraktivní vánoční obal. Tento rychlý dodavatel energie bude k dostání výhradně v lékárnách, kam jej distribuuje česká společnost Naturprodukt CZ. Oblíbený hroznový cukr značky Intact je na trhu od roku 1992 a má aktuálně 23 různých příchutí. Hroznový cukr je ideálním zdrojem energie při únavě, vyčerpání nebo rekonvalescenci.
Novinka na trhu: první nealko pivo s příchutí zázvoruPR - článek BirellPraha, 3. dubna 2014 Na český trh míří první osvěžující nealkoholické pivo se zázvorovou příchutí, Birell Zázvor. Navazuje tak na úspěch stávajících dvou ochucených variant Birellu. Zázvoru se připisují různé pozitivní účinky na lidský organismus a i chuť zázvoru je v Česku stále oblíbenější. Nová chuťová varianta Birellu je ochucena zázvorovým extraktem, je bez konzervantů i umělých barviv a má jen 23 kcal/100 ml. Je ideální pro ty, kteří rádi tráví svůj volný čas aktivně.
Novinka na trhu! - Canchita, pražená kukuřice jemně solenáCo to vlastně je, Canchita? Tradiční pražená, jemně solená, křehká, křupavá, voňavá pochoutka z Peru se svojí specifickou, vyváženou chutí, námi připravovaná a pražená v ČR z pečlivě vybíraných odrůd kukuřice, po staletí pěstovaných v Peru převážně v horských údolích And.
Novinka: Tuňáci Rio Mare v omáčce mají paprikovou a cibulovou posiluZajímavosti z domovaMilovníci chutných, lehkých a zdravých tuňákových pochutin poškádlí své vybroušené chuťové pohárky dvěma novinkami od Rio Mare. Jejich studenou i teplou kuchyni obohatí tuňák Rio Mare v omáčce s červenou paprikou a tuňák Rio Mare v omáčce s cibulí. Obě nové příchutě omáčkové řady kvalitních tuňákových produktů jsou k dostání v obchodech v 160 g konzervě za doporučenou cenu 94,90 Kč.
Novinky
Novinky, které vám v kuchyni musely chybět

PR - Chefparade - nabídka zbožíChefshop je internetový obchod určený všem milovníkům jídla a vaření. Začalo to kurzy Školy vaření Chefparade. Nadšení účastníci se už nemohli dočkat, až všechny naučené pokrmy připraví doma svým nejbližším, ale kde sehnat netradiční suroviny a potřebné náčiní?

Snažíme se vám přinést vše potřebné pro přípravu i těch nejrozmanitějších receptů a uspokojení i těch nejnáročnějších chutí. Proto neustále rozšiřujeme naši nabídku, aby si na své přišel opravdu každý náročný zákazník. Co nového pro vás tedy máme tentokrát?

NOVINKY: Bujóny čtyř chutí jako základ dobrého jídlaPR - Rady a tipy profesionálůVývar je základem mnoha pokrmů, jelikož dodává každému jídlu výraznější a plnější chuť. Pokud nemáte čas na přípravu domácího vývaru, nebo ho do receptu potřebujete jen trochu, nezoufejte. Vitana přichází s novými bujóny s vylepšenou recepturou, připravenou na míru českým jídlům a chutím. Za výbornou chuť výrobků společnost ručí, může se totiž pochlubit oceněním Nejdůvěryhodnější značka v kategorii bujóny a dehydratované potraviny.
Novomanžel při jídle
Novomanžel přijde z práce
Novomanžel se vrátí z hospody
Novomanželé na svatební cestě
Novomanželé v restauraci
Novomanželka pekla
Novomanželka upekla bábovku
Novomanželka v kuchyni
Novorocni precevzeti – Dieta! Shodím kilaRady a tipy profesionálůCelý rok se snažíme nepřejídat a pak se o vánočních svátcích přecpáváme cukrovým, vánočkou, štolou, smaženou rybou, kachnou a v neposlední řadě alkoholem a vším co k oslavám vánočních svátků a konci roku patří. Naše zažívání dostává zabrat, a proto si se špatným svědomím, pálením žáhy a nedobrým pocitem sami ze sebe, o Silvestrovském večeru slibujeme, že od nového roku začneme pořádně cvičit a jíst zdravě. Žít zdravě je však pojem, který slýcháváme často, ne každý však skutečně ví, co zdráva strava a zdravý životní styl vlastně obnáší.
Novoroční menuSkvěle prostřená tabule patří neodmyslitelně právě k obědu servírovanému první den nového roku.
Novoroční menu I.

Menu - předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Novoroční menu II.

... menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Novoroční menu III.

Na našem novoročním stole by nemělo být nic rychlého nebo létavého – třeba s kuřetem nebo husou by nám totiž štěstí ulétlo do nebe a se zajícem zase uteklo do lesa.

Zde najdete příklad slavnostního menu vhodného právě na novoroční oběd, ovšem je to jen jedna z možností sepsána pro inspiraci, vy si uvařte to, co máte rádi ...

Novoroční pověryLidé jsou k pověrčivosti náchylní co svět světem stojí. V primitivních společnostech byla víra v magickou moc základem obřadů. Složitost i dnešního uspěchaného života způsobuje, že pověry nechybějí ani v našem každodenním moderním životě i když lidí pověrčivých statisticky stále ubývá. Snad je to vzdělaností, či podstatě větší informovaností, nebo jen otrlostí národa, to nevím, ale bylo by pěkné a mě to moc baví, vracet se do let minulých a zjišťovat, čemu tehdy lidé přikládali na vážnosti a důležitosti, jakým pověrám věřili.
Novozélandský špenátPlazivá vytrvalá rostlina, chladuvzdorná, obvykle pěstovaná jako jednoletka pro jedlé listy. Obsahuje větší množství železa, beta karotenů a kyseliny listové. S pravým špenátem není tato rostlina příbuzná, ale listy se používají podobně i když chutnají méně výrazně.
Nový kulinářský pořad na TV Prima s názvem "Karolína, domácí kuchařka"

Prima TVPrima dnes představila vášnivou kuchařku, pracující matku tří dětí, sběratelku zapomenutých receptů, kritičku restaurací, muzikantku a lifestylová novinářku paní Karolínu Kamberskou. Karolínu baví domácí vaření pro její rodinu, není však profesionální kuchařkou, přesto mistrně ovládá jednoduché, leč kvalitní domácí vaření. A hlavně, vaří s láskou!

Nový pořad na obrazovce Tv Prima Teď vaří šéf!Teď vaří šéf!Novou cooking show Zdenka Pohlreicha Teď vaří šéf! naleznete v programovém schématu TV Prima od 21.září 2014 vždy v neděli od 18:00. Tenhle pořad má poradit s tím, jak uvařit i v domácích podmínkách rychle, chutně a v pohodě.
Nutelový cheesecake a ovesné sušenkyVideo receptyJedno video, dva recepty! Svižné, koukatelné video mladé blogerky Míši a její vyzkoušené recepty. Link z YOU TUBE z kanálu Stylewithme.

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy