Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

O nápojích, druhy, dělení, rady a zajímavosti

Druhy míchaných nápojů, obecné dělení nápojů a mnoho dalšího najdete právě v této rubrice o nápojích!

Podkategorie: Pivo

Absinth

Historie absinthu začala ve Švýcarsku, kde počal léčit svoje pacienty zeleným elixírem jistý doktor Ordinaire, který získal recept k jeho výrobě od staré bylinkářky.

Autentická vína

Při výrobě autentických vín se klade důraz na tradiční rukodělné postupy, jak ve vinohradě, tak ve sklepě. Snahou je vytvořit víno, které co nejvěrněji vystihuje genia loci daného místa a osobitost vinaře. Autentická vína se kvasí spontánně bez přidání cizorodých kvasinek či enzymů. Po kvašení stráví několik měsíců na kvasnicích, což jim dodává bohatost a plnost. Před lahvováním nejsou ve většině případů čiřena či filtrována …

Beefeater Gin

Anglický čirý destilát s výraznou jalovcovou chutí, který je jediným ginem vyráběným přímo v Londýně.

Brandy

Brandy je vinný destilát získaný destilací fermentované šťávy z hroznů. Jedná se o jediný nápoj na světě, který vzniká z jiného alkoholu.

Burčák

Tento jadrně znějící výraz, je symbolem zralého léta a začínajícího podzimu. Vzbuzuje představu zlatavě zbarvené šťávy z vinných hroznů, zkaleného bouřlivým kvašením. Kromě dobré chuti můžeme bez obav říci, že pití dobrého burčáku prospívá našemu organismu.

Čaj

Čaj byl objeven v pralesích Číny asi před 5000 lety. Je nejuctívanější bylinou a také lékem na řadu nemocí. Čínští učenci opěvovali čaj jako božský nápoj, který popíjeli při dlouhých hodinách studia, a stejně jako jim i nám dnes lahodný nápoj přináší klid, zdraví, povzbuzení a inspiraci.

Gin

Historie ginu se začala psát v 17. století v Holandsku, když uznávaný lékař Franciscus Sylvius podnikl pokus k získání levného léku, který měl nahradit močopudný olej z jalovčinek. Výsledkem byl destilát alkoholus kuličkami jalovce. Po jalovci dostal tento nápoj, sloužící spíš k obšťastnění mysli a chuťových pohárků než k medicinálním účelům, i jméno. Francouzské (geniévre) nebo holandské (genever) pojmenování jalovce, který se stal ginu synonymem, si Angličané zkrátili na jednoduché gin.

Jameson irish coffee

Zapomeňte na rukavice, šály a čepice – JAMESON IRISH COFFEE vás nejen zahřeje, ale také potěší vaše chuťové pohárky!

Lihoviny

Charakteristika lihovin: Lihoviny jsou nápoje s vysokým podílem etanolu přesahujícím 22,5 % objemových jednotek. Etanol, který obsahují musí být vyroben kvasnou cestou.

Likéry

Svět likérů je pestrý barvami i chutěmi. Obecně se dají popsat likéry jako slazené a ochucené lihoviny. Tato definice nám však mnoho neřekne …
Přejít na stranu:

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy