REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinky, koření a kořenící směsi

Malá encyklopedie bylinek, koření a kořenících směsí, které využíváme nejen v kuchyni. Abecedně seřazené suroviny, které slouží k dochucování pokrmů a mají zásadní vliv na chuť připravovaného jídla. Zde najdete nejen u nás rostoucí bylinky, ale i koření z celého světa. Kromě jejich použití se dozvíte u některých, jak se pěstují, či u směsí, jaká je například jejich receptůra přípravy.

Acapulko

Koření určené především na minutkovou kuchyni, slouží k ochucení steaků a ke grilování.

Ajowan

Semena připomínají semena celeru, chutnají však podobně jako tymián.

Alojsie

Pronikavě vonné bledě zelené listy tohoto opadavého keře se používají v čerstvém stavu k ochucení moučníků, sladkého pečiva, letních nápojů a bylinných čajů.

Amazonské koření

Ostrá, středně hrubá směs pepřů a bylinek, vhodná především na pačené nebo grilované maso.

Andělika lékařská

Andělika je velká bylina s řepovitým oddenkem a hnědými kořeny. První rok svého růstu vytváří bohatou růžici přízemních listů. Kvete až ve druhém roce.

Anýz

… v jídlech se anýz doporučuje aplikovat až na konec přípravy, aby pokrm zachytil jeho aroma. Anýz má i léčebné vlastnosti, urychluje trávení a jeho silice omezují růst škodlivých bakterií …

Arabské koření

Koření určené na přípravu arabských specialit. Hodí se předvším na grilovaná a pečená masa.

Asado

Skvělé koření určené do marinád, je původem z Argentiny.

Badyán

… používá se ve studené i teplé kuchyni. Hlavně do kompotů, povidel a do pečiva nebo na zdobení …

Bahára

Arabská směs vhodná jak na maso, tak do zeleninových pokrmů.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy