Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Atlasy a encyklopedie

Atlas hub

Rozdělení hub na břichatkovité, hřibovité, lupenaté, nelupenaté, stopkovýtrusné a vřeckaté. V našem atlasu najdete abecedně seřazené názvy hub se základními poznávacími charakteristikami a popsáním jejich využití v kuchyni. Rovněž vypsané možné druhy, za které lze houby zaměnit. Také uvedeno, zda jsou houby jedlé, či nejedlé, případně pak, jestli nejsou chránené.

Atlas mořských ryb a živočichů

V mořském světě žije více než 20 000 druhů ryb z kterých dosud využíváme jen malý zlomek, který je možno lovit. Nejméně 50 % všech znýmých druhů ryb pak není vhodných ke spotřebě. V rámci tohoto atlasu nemáme ambice podat detailní výčet všech ryb a mořských živočichů, existujících na celém světě, ale jen vám předkládáme výběr těch nejběžnějších, které lze zakoupit v obchodech.

Atlas sladkovodních ryb

Ryby, rybky, rybičky … právě zde najdete ucelený přehled sladkovodních ryb žijících nejen v Česku, ale i ve světě. Kapitoly jsou řazeny podle jednotlivých čeledí ryb. Významnou součástí našeho atlasu jsou odstavce o vhodném použití daného rybího masa v kuchyni. Tento atlas sladkovodních ryb byl vytvořen ve spolupráci s webem www.rybarskyrozcestnik.cz

Bylinky, koření a kořenící směsi

Malá encyklopedie bylinek, koření a kořenících směsí, které využíváme nejen v kuchyni. Abecedně seřazené suroviny, které slouží k dochucování pokrmů a mají zásadní vliv na chuť připravovaného jídla. Zde najdete nejen u nás rostoucí bylinky, ale i koření z celého světa. Kromě jejich použití se dozvíte u některých, jak se pěstují, či u směsí, jaká je například jejich receptůra přípravy.

Encyklopedie ovoce

V této naší encyklopedii najdete základní rozdělení ovoce, tedy na bobuloviny, jádroviny a peckoviny, ořechy, teplomilné (exotické) ovoce, plody planých keřů a bylin. Jsou abecedně řazeny. U každého ovoce je pak i jejich příklad využití v kuchyni a další důležité informace, jako obsah vitamínů a minerálních látek v jejich dužinách, také latinské a obchodní názvy ovoce …

Encyklopedie zeleniny

Abecední seznam zeleniny využívané v kuchyni nejen u nás, ale po celém světě. Najdete zde pro nás Čechy známé i méně známé plody, hlízy, listy, … či kořeny vhodné pro kuchyňské zpracování. Zde je lze využít do polévek, salátů nebo například jako chutná příloha či samostatný pokrm. Kromě latinských názvů u každého druhu uvádíme možnost využití, jak se má správně tepelně upravit a další důležité informace.


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy