REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aktuálně

Aktuální informace o našem webu, ale i o dalších událostech z našeho domácího světa gurmetů. Zde vám připomeneme hlavní události, které by jste neměli přehlédnout. Například zahájení vysílání nového pořadu o vaření v TV, aktuální statistiky a průzkumy, průšvihy prodejen a výrobců potravin, některé zajímavé akce … a když nenajdete ke čtení nic zajímavého v novinkách, klikněte k nám do archivu!

Podkategorie: Aktuálně – archiv článků

Brexit způsobil jahodovou krizi, Británii chybí levní sběrači z ciziny

Blížící se brexit bude mít velký dopad také na jeden z největších britských zemědělských sektorů. Velké obavy mají pěstitelé jahod, kteří jsou závislí na pracovní síle ze zahraničí. Už nyní pociťují akutní nedostatek pracovníků. Výsledkem mohou být v následujících letech rostoucí ceny a přesun pěstitelů do ciziny.

Jak snížit plýtvání potravinami? Více než pětina populace chce mobilní aplikace, tvrdí výzkum

Plýtvání potravinami je v současné době hojně diskutovaným globálním problémem. Dle dat sesbíraných v projektu FUSIONS se v Evropské unii ročně vyhodí zhruba 88 milionů tun potravin. Češi přitom patří mezi největší plýtvače v Unii. Podle průzkumu se z českých domácností nejvíce vyhazuje ovoce, zelenina a pečivo. Pomoci změnit to by mohly šikovné aplikace do chytrých telefonů, o které má zájem více než pětina populace.

Kokosový olej je stejně nezdravý jako máslo, zjistili vědci

Tuky tvoří důležitou složku vyvážené stravy a pro chod lidského organismu jsou nezbytné. Je ale zapotřebí rozlišovat mezi tuky zdravými a nezdravými. Američtí vědci se přou, do jaké skupiny zařadit kokosový olej.

Konec podvodům s potravinami? Čína spojila síly s Evropskou unií

Jeden z největších světových projektů zabývající se bezpečností a kvalitou potravin odstartoval. Evropský program Horizon 2020 a čínské ministerstvo pro vědu a technologie společně investují 10 milionů euro (265 milionů korun) do partnerského projektu EU a Číny, jehož cílem je zlepšit bezpečnost a kvalitu potravin a vyřešit problém podvodů s potravinami. Českou republiku bude zastupovat Vysoká škola chemicko-technologická v Praze.

Kuchařka ReceptyOnLine.cz na facebooku

Přidejte se k nám, přátelům dobré kuchyně! Pokud se Vám náš web líbí, kliknite na „To se mi líbí“ (v pravo dole na našich stránkách) a stanete se fandové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

Kuchařské recepty na CD

Na podzim předloňského roku jsme vydali novou elektronickou kuchařku s názvem „Recepty offline“! Je to sestra našeho portálu o vaření, kde najdete více než 3000 receptů jídel a nápojů. Tuto kuchařku na CD koupíte nejen v kamenných obchodech, ale také si ji můžete objednat v našem internetovém obchodě.

Máme tu novou anketu! Jakou točenou zmrzlinu máte nejraději?

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří. Kdo by ji neměl rád. Já ji přímo miluji, především hustou smetanovou s příchutí vanilky. A jak jste na tom vy? Kterou zmrzlinovou chuť preferujete?

Máslo je v Česku nejdražší v historii! Může za to změna chutí

Cena másla je stále na nejvyšší úrovni v historii. Důvodem zdražení je mimo jiné i zvýšená poptávka. Zatímco například v 90. letech lidé raději kupovali rostlinné margaríny, teď se vracejí k máslu vyrobenému z mléka.

Máslo nad zlato. Je nejdražší v historii, stává se luxusní potravinou

Dlouhodobě rekordně vysoké ceny jedné z důležitých potravin navzdory přáním spotřebitelů neklesly. Právě naopak. Kostka másla v červnu v průměru stála dokonce 47 korun.

Méně vyhozeného jídla, křivá zelenina v obchodech a menší porce v restauracích. Svět bojuje proti plýtvání jídlem

Obchody v Česku jsou zodpovědné jen za 15 % vyhozeného jídla. Nejvíce znehodnocených potravin připadá na výrobce a spotřebitele. Hlad má velké oči. Je to sice otřepané české přísloví, ale přesně dokumentuje stále aktuálnější globální problém – plýtvání jídlem …
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy